Cherie Blair Foundation

Cherie Blair’in kurucusu olduğu Cherie Blair Foundation dünyanın farklı ülkelerindeki kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan bir mentorluk programı yürütüyor.

Farklı ülkelerden 100’ün üzerindeki kadın girişimciyi 80’nin üzerinde farklı sektör ve uzmanlıklardan mentorlarla bir araya getiriyor.

Her ülkeden bir yerel ortakla çalışan Cherie Blair Foundation, Türkiye’de 2018 yılından beri Türkiye Girişimcilik Vakfı ile çalışmalarına devam ediyor.

Bugüne kadar Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın aday gösterdiği toplam 38 kadın girişimci, Türkiye’den bu global ağa ve programa dahil oldu.

2019’da seçilen girişimcilerin mentorluk seansları Kasım 2019’da resmi olarak başladı ve 2020 yılında Türkiye’den 6 kadın girişimci daha seçilerek şimdiye kadar toplam 44 kadın girişimci ağa dahil olmuş oldu.

2019 senesi ile birlikte ilk kez Cherie Blair Mentorluk Programı’na Türkiye’den mentorlar da dahil etmeye başladık.

Teknoloji ve İnsan Koleji Kurucusu Zeynep Dereli ile Wirecard Ödeme Sistemleri Direktörü Gaye Or, globalde büyüme evresinde olan iki yabancı kadın girişimciye mentorluk vermeye devam ediyor.