Sina Afra

Tiko.es Kurucusu ve Ceo & Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Sina Afra bir Seri Girişimcidir. Tiko.es'in kurucusu ve CEO'sudur. Daha evvelinde Türkiye'nin ilk online moda sitesi olan Markafoni'nin kurucusuydu. 2014 Mayıs'a kadar Sina Afra Markafoni grubunun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'suydu. Naspers Grup'un Markafoni'nin çoğunluk hisselerini satın almasıyla, Türk internet sektörünün en büyük exit anlaşmalarından birine imza atılmıştır.

Sina Afra "Melek Yatırımcı" olarak genç girişimcilere ve onların girişimlerine yatırım yapmaktadır . Aynı zamanda faal bir sosyal sorumluluk üstlenmiştir:

- Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

- Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu Üyeliği 2013-2017,

- TÜSİAD YK üyesi, 2017-2019

Sina Afra,” Yılın İnternet Girişimcisi" ve "Yılın Melek Yatırımcısı” seçilirken, Markafoni; 2011 yılında “En İyi İnternet Girişimi”, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında “En İyi Özel Alışveriş Kulübü Sitesi” ödüllerini kazanmıştır (Webrazzi). Markafoni Wired dergisi tarafından 2012 ve 2013'te Avrupa'nın en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında gösterilmiştir. Sina Afra 2014 ve 2015'te Avrupa'nın en önemli 100 Teknoloji insanı seçilmiştir. 2016'da Dünya'daki en önemli 100 teknoloji insanından biri seçilmiştir (WİRED dergisi). 2019'da Forbes dergisi tarafından “Brightest Minds Alive” Türkiye listesine seçilmişti.

Yüksek öğrenimini Münster Üniversitesi ve Harvard Business School'da yapmıştır. İşletme mezunu olan ve 5 dil bilen Sina Afra; girişimci olmadan önce eBay'de ve KPMG'de çalışmıştır. Ailesi ve espor tutkularıdır. “1907 Fenerbahçe esports” takım başkanıdır. Girişimcilik hakkındaki düşüncelerini kişisel blogunda (www.sinaafra.com) ve Twitter'da (@sinaafra) paylaşmaktadır.

Hakan Baş

Lidyana.com Kurucu Ortağı ve CEO'su

Lidyana.com, Peak Games, Krombera, Anibera, Groop App ve Supermassive kurucu-ortağı olan Hakan Baş, şu an Lidyana.com CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Wired UK dergisi Eylül 2016 yılında Hakan Baş'ı “teknolojiye yön veren global 100 isim”den biri olarak göstermiştir.

Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi, lisans eğitimini Cornell University, MBA eğitimini ise Yale University'de tamamlamıştır. Eski milli, rekortmen yüzücülerimizden Hakan Baş aynı zamanda Girişimcilik Vakfı kurucu YK üyesi, Endeavor Danışma Kurulu üyesi, SosyalBen Vakfı YK üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir.

Yomi Kastro

Inveon Bilgi Teknolojileri’nin ve Inventures’ın kurucusu ve CEO’su

Yomi Kastro, Inveon ve Inventures'ın Kurucusu ve CEO'sudur.

2006'da, kurumsal şirketlere e-ticaret yazılım ve altyapı çözümleri sunan Inveon'u kurdu. Inveon, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri olarak 2017, 2018 ve 2019 yıllarında Deloitte Teknoloji Fast 50 ödülünü almaya hak kazandı.

2009 yılında kurduğu, internet girişimlerine erken aşamada yatırım yapan Inventures ile aralarında Supplementler.com, Trendyol ve myGini'nin de bulunduğu 20'nin üzerinde internet girişimine yatırımcı ve/veya yönetim kurulu üyesi olarak dahil olan Kastro, JCI tarafından 2009'da “Yılın En Başarılı Girişimcisi" seçildi.

Kastro, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın ve TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

Pelin Kuzey

Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü

1975 yılında Ankara'da doğdu. Orta öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinde bitirdi. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans çalışmalarını University of London School of Oriental and African Studies'de tamamladı. 2000 yılında Maliye Bakanlığında iş hayatına atıldı ve burada yaklaşık 12 yıl boyunca Avrupa Birliği ile müzakereler, dış ilişkiler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkiler alanlarında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2005 yılında Avrupa Komisyonu İç Pazar ve Rekabet Genel Müdürlüğünde misafir uzman olarak görev aldı. 2008 yılında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. 2008-2012 döneminde Fiscalis Program Koordinatörlüğü ve Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Mart 2012 tarihinde Google Türkiye bünyesine katıldı ve halen Kamu İlişkileri Müdürü görevini yürütüyor.

Sıdıka Baysal

B+B Hukuk, Kurucu ve Yönetici Ortağı

Sıdıka Baysal, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından stajını uluslararası hukuk alanında uzman bir hukuk bürosunda tamamlayarak 1999 yılında Ankara Barosuna kabul edilmiştir. 1999'da Londra Guildhall Üniversitesi'nde İngiliz Hukuku ve Uluslararası Hukuk konulu bir yaz eğitimine katılmıştır. 1999 yılından beri avukatlık yapmakta olup B+B Hukuk Bürosu'nun kurucu ve yönetici ortağıdır.

Sıdıka Baysal, International Bar Association (IBA) Uluslararası Barolar Birliği'ne üyedir. Halen Uluslararası Barolar Birliği Avrupa Bölge Forumu'nda Eş Başkan olarak görev yapmaktadır. 2014,2015,2016,2017,2018,2019 yılı Türkiye'nin en iyi teknoloji hukuku avukatı (Who's Who Legal) ödülünü almıştır.

Fevzi Güngör

ÖDE.AL Kurucu ve Genel Müdürü

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yine İTÜ'de IT Proje Yönetimi yüksek lisansını tamamladıktan sonra Boğaziçi üniversitesinde MBA eğitimini bitirdi. Bugün ÖDE.AL'nın kurucusu ve Genel Müdürü olan Fevzi Güngör, ÖDE.AL'ı kurmadan önce; - 2006'dan 2012'ye kadar Türkiye'nin en büyük telesatış operasyonunu yapan Mobilnet firmasında Kurucu ve Genel Müdürü olarak yer aldı. Bu firmada 500 milyon USD'ye yakın satışı, 2.5 milyon farklı müşteriye ulaşarak gerçekleştirdi. 2008'de Türkiye'nin en büyük mobil ödeme şirketi Mikro Ödeme'nin (www.3pay.com - Wirecard) kurucu ortakları arasında yer aldı. Pazarın %65 ine hakim iken 2012 başında Mediterra isimli Private Equity e satılan şirketin yönetim kurulundan 2013'te ayrıldı. Bunlar dışında birçok yenilikçi girişimde ortak olarak yer aldı.

Emre Eczacıbaşı

Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörü

1984 yılında İstanbul'da doğan Emre Eczacıbaşı, lisans eğitimini 2006'da Harvard Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. 2011'de Columbia Business School'dan İşletme Yüksek Lisans diploması aldı.

Kariyerine PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye'de finansal danışmanlık yaparak başlayan Eczacıbaşı, 2008 yılında Eczacıbaşı Holding Stratejik Pazarlama ve Finansman Grup Başkanlığı'na geçti. 2011-2013 döneminde Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerde geleneksel sanatları hayata döndürerek işsizliği azaltmak hedefiyle şirket kurarak mikrofinans ve sosyal girişimcilik projeleri gerçekleştirdi.

2013 yılında Türkiye'ye dönen Eczacıbaşı, 2014 sonuna kadar Yapı Ürünleri Grubu'nun Stratejik Pazarlama bölümünde çalıştı. Ocak 2015'te Yapı Ürünleri Grubu'nun mutfak iş alanında Genel Müdürlük görevini üstlenen Eczacıbaşı, mutfağı, yeni nesil ihtiyaçlara cevap veren bir yaşam merkezi haline getirmek için İntema Yaşam şirketini hayata geçirdi. Emre Eczacıbaşı, 2019 yılında Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörlüğü görevini yürütmeye başladı.

Mutlu Alkan

​Mutlu Alkan Bemes Yapı İnşaat Turizm ve Danışmanlık San. Tic. A.Ş. Ortağı

Mutlu Alkan Bemes Yapı İnşaat Turizm ve Danışmanlık San. Tic. A.Ş.'nin Ortağı ve Vop Mühendislik İnş. San. Tic. Ltd. Şti'nin Genel Müdürü'dür.

OAIB Makine İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi 2003-2009, TOBB Makine İmalat Sektör Meclis Üyesi, İkam İstanbul Kadın Araştırma Merkezi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, ABD Genç Müslüman Liderleri Programı Uluslararası Seçilmiş Ziyaretçi 2006, TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi 2007 - Halen, Avrupalı Genç Liderler Forumu Türkiye Katılımcısı, Kadın girişimciler İstanbul il icra kurulu üyeliği 2010-Halen, Adalet Ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi 2009-2013, ECO CCI Ekonomik İşbirliği Topluluğu Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Konseyi Üyesi, Türkiye Temsilcisi, TOBB Kadın Girişimciler İstanbul İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, KAGIDER Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Kurul Üyesi 2015 Halen üyesidir.

2007'den bu yana TC. Bakanları ile farklı görüşten insanları iş dünyasından, sanat dünyasından bir araya getiren Buluşmalar Platformunu kurdu. Bugüne kadar 15.000 misafir ağırladı. Bu toplantılar çok sayıda yasa, genelge, tüzük, yönetmelik değişikliği sağladı ve halende devam etmektedir.

Yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi'nde yapmıştır. Stratejik İşletme Yönetimi ve Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu olan ve İngilizce , Fransızca bilen Mutlu Alkan; girişimci olmadan önce Malkan Mak. San. Tic. Ltd. Şti.'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Yabancı ülkeleri gezerek farklı kültürlerle ilgili gözlemlerde bulunmak ve dış ilişkiler konusunda dünya tarihi ve günümüz siyasi gelişmelerini incelemek, tutkularındandır. Kitap okumak, sayısız yurtiçi ve yurtdışı seminer ve konferansa kadın girişimciliği konusunda konuşmacı olarak katılmıştır. Kayak yapmak , araba kullanmak ve seyahat hobileri arasındadır.

Fellow Burs Programına katkıda bulunmak ister misiniz?

Her yıl yüzbinlerce genç arasından seçilen, değişim yaratmak ve girişimcilik ilhamını yaygınlaştırmak için çalışan gençlere destek yaratmak ister misiniz? Bağışlardan elde edilecek tüm gelir fellow programı burs fonuna aktarılmaktadır.