Gençlik Programları

Gençlik Programları ile Türkiye'nin girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak amacıyla gençlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı, onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Gençlerin sadece fikirlerine değil, potansiyellerine yatırım yapıyor, girişimcilik ekosistemine katılma fırsatı sunarak farklı profesyonellerle tanışma imkanı sağlıyoruz. Programlar etrafında bir araya gelen gençlerin güçlü bir topluluk oluşturmalarını teşvik ediyor ve birlikte beslenme alanlarını destekliyoruz.

Gençlik Programlarına kimler başvurabilir?

• Türkiye'de ikamet eden,

• Türkiye’de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış,

• 17-24 yaşları arasındaki üniversiteli tüm gençler başvurabilir.

Hazırlık, 1. ve 2. sınıf öğrencileri Challenger Programı, 3. ve 4. sınıf öğrencileri Fellow Programı için değerlendirilir.

Seçim Süreci

1. Aşama: Kişisel Bilgi Formu

İlk aşamada, adayların bize kendilerini kısaca tanıtmalarını beklediğimiz bir kişisel bilgi formu bulunuyor.

2. Aşama: Video

İkinci aşamaya geçen adaylar, Gençlik Programlarına başvuru motivasyonunu anlattığı 3 dakikalık videoyu bizimle paylaşıyor.

3. Aşama: Çevrimiçi Mülakat

Üçüncü aşamaya geçen adaylar, ön seçim komitesi ile buluşarak çevrimiçi mülakat gerçekleştiriyor.

4. Aşama: Kişilik Envanteri

Dördüncü aşamaya geçen adaylar, özel olarak hazırlanmış kişilik envanteri testini dolduruyor.

5. Aşama: Mülakat

Son aşamaya geçen adaylar ise Mütevelli Heyet Üyeleri ile mülakat gerçekleştiriyor.

Fellow Programı

Fellow Programı, liderlik ve girişimcilik potansiyeli yüksek üniversite öğrencilerini bir araya getirerek onların girişimcilik ekosisteminden ve birbirlerinden beslenmelerini sağladığımız bir programdır. Fiziksel ve dijital ortamda hibrit bir sistemle gerçekleştirdiğimiz Fellow Programı ile girişimcilik potansiyeli yüksek gençlerin kendi potansiyellerinin farkına varmalarını ve doğru kullanabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. İlham veren konuşmalar ve girişimcilik ekosistemiyle buluşmaların gerçekleştirildiği FellowUp’lar ile gençlere girişimcilik yolculuklarında destek veriyoruz.

Fellowları neler bekliyor?

-Ekosistemin farklı aktörleri ile networking alanı

-İlham konuşmaları

-Fellow’ların gelişim alanlarını destekleyecek atölye ve buluşmalar

-Burs

-Program dışı fuar, etkinlik ve atölyelere altın biletle katılım fırsatı

Challenger Programı

Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan hazırlık, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik olan Challenger Programı, gençlerin girişimcilik dünyasını keşfetmelerine ve kendi potansiyellerini geliştirmelerine olanak tanır. Çevrimiçi olarak sürdürdüğümüz Challenger Programı ile gençlerin program süresince girişimcilik ekosistemine giriş yapmalarını ve yeni bir dünya ile tanışmalarını hedefliyoruz. Challenger Programı çevrimiçi ilham konuşmaları ve ekosistem buluşmalarının gerçekleştirildiği ChallengerUp’lar ile girişimcilik dünyasındaki yeni gelişmeleri takip etmelerini ve becerilerini güncellemelerini sağlar.

UP’larda neler yapıyoruz?

İlham Konuşmaları

Girişimcilik ekosisteminin paydaşlarının, başarılı girişimcilerin deneyimlerini paylaştıkları, hikayelerini anlattıkları ilham konuşmaları düzenliyoruz.

Uzman Konuşmaları

Girişimcilik alanının yanı sıra farklı konularda uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini paylaştıkları uzman konuşmaları ile gençlere girişimciliğin yanında geniş bir perspektif kazandırıyoruz.

Atölyeler

Gençlerin ihtiyaçlarına odaklanarak güçlenmelerini hedefleyen çeşitli atölyelerle gençlere farklı alanlarda bilgi ve beceri kazanma alanı sunuyoruz.

Networking

Networking'in gücüne inanıyoruz ve girişimcilerin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Gençleri ve ekosistem paydaşlarını networking alanlarında bir araya getiriyor, ekosistemi zenginleştiriyoruz.

Challenger’ları neler bekliyor?

-Çevrimiçi buluşmalarla ekosistemin farklı aktörleri ile networking alanı

-İlham Konuşmaları

-Tematik & eğitsel İçerikler

-Topluluğun parçası olma

-Girişimcilik potansiyelini keşfetme

-Challenger’ların gelişim alanlarını destekleyecek uzaktan eğitim araçları

LiftUp Programı

2022 yılında Girişimcilik Vakfı olarak başlattığımız LiftUp, Girişimcilik Vakfı gençlik programları katılımcısı girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak Fellow ve Alumni olan gençlerin kişisel/iş yaşamlarını ve kendilerini geliştirmeleri amaçlıyoruz. Aynı zamanda mentorler için bir Giveback alanı tasarlıyor ve genç jenerasyon ile karşılıklı öğrenme fırsatı yaratıyoruz.

LiftUp katılımcılarını neler bekliyor?

-Ekosistem de Değer Yaratmış Liderlerden Mentorluk Seansları

-Kariyer Gelişim Etkinlikleri

-Topluluk Buluşmaları

Neden LiftUp Programı?

LiftUp ile Girişimcilik Vakfı’nın gençlik programlarına katılan gençlerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak girişimcilik ekosistemi ve iş dünyasının deneyimli mentorlarıyla(lifterlarıyla) eşleştirip, ekosistemin paylaşarak büyümesine zemin sağlamayı amaçlıyoruz.

Fellow ve Challenger Programlarına Başvur!

Her yıl yüz binlerce genç arasından seçilen, değişim yaratmak ve girişimcilik ilhamını yaygınlaştırmak için bu programa hemen başvur!